Hoe werkt de e-sigaret?

Hoe werkt de e-sigaret?

Op onze site krijgen we veel vragen, waaronder de vraag hoe de elektrische sigaret werkt. Een e-sigaret kopen houdt dan ook in dat u een batterij met een tankje met vloeistof op de batterij geschroeft koopt. Onderin dat tankje zit een contactpuntje naar de batterij toe. Door de batterij te activeren verdampt de vloeistof in het tankje. Deze damp zuigt men dan als het ware uit het tankje en dit is de damp die u inademt. Zo makkelijk? Ja.. zo makkelijk is het.

Vloeistof voor e-sigaret

Dan direct maar een stukje over welke vloeistof dan verdampt wordt. Deze vloeistof heet e-liquid. E-liquid komt in honderden smaken. Het is PG met VG vloeistof waaraan smaakstoffen en eventueel nicotine is toegevoegd.

PG, Propyleen Glycol, wordt gebruikt in rookmachines om damp te geven. Vegetable (plantaardige) Glycerine, wordt ook bij tabletten gebruikt en capsules. Om te zorgen dat u ze in kunt slikken. Het VG laagje wordt dan door uw lichaam verteerd.

Meedampen met elektrisch roken.

Er wordt nogal eens onterecht beweerd dat ook meedampen met de s-sigaret schadelijk zou zijn. Dit wordt dan weer gebruikt om de e-sigaret te benadelen. Zie hier echter de uitslag van Dr Farselinos omtrent het meedampen van de e-sigaret

Dat was een korte uitleg, maar we zijn nu slechts aanbeland bij het essentiele deel van e-roken, namelijk het kopen van de beste elektrische sigaret

Bekijk meer voor en nadelen over elektrisch roken op onze hulppagina.

Welkom bij E-roken

Om deze website te bezoeken moet u tenminste 18 jaar of ouder zijn.